Baby 2 maanden

Sterker en steviger

Hij wordt nu wat steviger in zijn nekje. Moedig hem aan als hij op zijn buikje ligt om zijn hoofdje op te tillen, bijvoorbeeld door een speelgoedje boven hem te houden. Voorwerpen op grotere afstand (ongeveer 50cm) kan hij nu wel zien, maar nog niet scherp. Hij kan nu een langere tijd met beide ogen op een bepaald voorwerp focussen en ook bewegingen volgen. Vanaf nu zal hij wat meer wakker zijn tussen de voedingen en meer interesse krijgen in de wereld om hem heen. Hij zal het prachtig vinden als je een paar gekke bekken naar hem trekt.

Pijn en huilen

Als je kindje veel last heeft van darmkrampjes zal hij last hebben van veelvuldige huilbuien. Vanaf de kraamweek van je kindje treden deze op en tot de tiende week kunnen ze verergeren. Daarna zullen ze weer wat minder hevig worden en bij een 11-12 weken zou het voorbij moeten zijn. Het maken van zuigbewegingen kunnen je kindje rustig maken.

Darmpkrampjes

Als je kindje vaak huilt, kan één van de oorzaken liggen in het feit dat hij last kan hebben van darmkrampjes. Voor de geboorte zijn de darmen van je baby nog niet echt actief. Na de geboorte krijgen de darmen ineens voeding te verwerken, hierdoor kunnen darmkrampjes ontstaan. Je baby is ontroostbaar en trekt zijn beentjes op.

De krampjes kunnen worden veroorzaakt wanneer de moeder borstvoeding geeft en een prikkelende voeding heeft gegeten (prei, ui, bonen) maar het kan ook voorkomen als je kindje veel lucht heeft ingeslikt tijdens de voeding of als er teveel voeding in één keer wordt gegeven.
Neem de tijd voor de voeding en laat je kindje niet te snel drinken. Een kleiner gaatje in de speen kan soms helpen. Probeer te voorkomen dat er lucht wordt meegezogen door op de stand van de fles te letten. Als je kindje last heeft van krampjes kun je iets warms op zijn buikje leggen of met je hand zacht over zijn buikje wrijven. Als je kindje te gulzig eet en hierdoor teveel lucht binnen krijgt, kun je hem tussen de voeding door even laten boeren.

De darmkrampjes treden vaak al snel op en duren zo’n 10 weekjes. Veelal zullen darmkrampjes laat in de avond optreden.. Het moment dat jij eigenlijk naar bed wilt. Tip: Stop hem lekker bij je in de draagdoek en ga buiten even wandelen. Dit brengt rust bij jou en troost bij je baby!

Diarree

Diarree is gevaarlijk voor baby’s omdat zij er snel door uitdrogen. Als hij daarbij ook nog eens flinke koorts heeft en/of spuugt, bel dan direct je arts. Om uitdroging tegen te gaan heeft je kindje (in de juiste verhoudingen) zout, suiker en vocht nodig. Een dergelijke oplossing is bij de apotheek of drogist te verkrijgen.

De glimlach van een kind…

In je baby’s 2e maand kun je de eerste glimlach van je kindje verwachten! Mocht hij het nog niet doen, dan is er ook nog geen reden tot paniek. Je kindje gaat pas lachen als hij er helemaal klaar voor is. De glimlach wijst erop dat hij je nu ook visueel begint te herkennen, dat wijst op een goede ontwikkeling van de hersenfuncties. Je kindje kan nu langere tijd met beide ogen op een bepaald voorwerp focussen en ook bewegingen volgen.

Ondersteuning van het hoofdje

Je kindje voelt zich erg geborgen als je bij hem in de buurt bent. Tegen het einde van deze maand is het nekje van je kindje en zijn ruggetje sterk genoeg om hem voor korte periodes in een draagzak te vervoeren. Let erop dat zijn hoofdje natuurlijk nog wel goed wordt ondersteund. Bouw de tijden dat je hem in een draagzak mee draagt, langzaam op. Zet hem in het zonnetje wel een zonnepetje of hoedje op en in de winter een lekker warm mutsje.

Hij opent nu zijn knuistjes en houdt ze niet langer meer gebald. Ook zal hij wat rek- en strekoefeningen gaan doen met zijn vingers. Hij herkent jullie als ouders en zal je kirrend begroeten met een glimlach. Je kindje zal je herkennen aan je stem en geur.

Verzorging

Als je kindje last heeft van berg, verzorg zijn hoofdhuid dan met wat babyolie. Als je het even laat intrekken kun je het vervolgens met een zachte borstel voorzichtig proberen weg te vegen.
Let op de nageltjes van je kindje dat deze niet te scherp zijn dat hij zich ermee kan open krabbelen.

Baby 1 maand Baby 3 maanden

De informatie uit dit groeikalender-artikel is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Iedere baby is uiteraard uniek en ontwikkelt zich zijn eigen tempo en manier. Ook iedere ouder zal het ouderschap anders beleven. Onze informatie is dan ook vooral bedoeld om je een idee te geven wat je per maand ongeveer kunt verwachten.

baby 6 maanden,baby 8 maanden,baby 4 maanden,baby 5 maanden,baby 7 maanden,baby 9 maanden,baby 3 maanden,baby schoenmaat,baby 6 weken,baby hoesten,baby 10 maanden,baby 10 weken,baby 8 weken,baby 7 weken,baby krampjes,baby 11 weken,baby 12 weken,baby 5 weken,baby 4 weken,baby 9 weken,baby liedjes,baby hik,baby 11 maanden,baby 3 weken,baby plus,baby op komst,baby tekenen,baby geit,baby 2 maanden,baby 14 weken,baby 13 weken,baby 15 weken,baby 16 weken,baby doorslapen,baby 6 maanden eten,baby omrollen,baby ontwikkeling,baby 2 weken,baby natura,baby deken haken,baby en koter,baby voelen,baby 20 weken,baby cavia,baby egel,baby paracetamol,baby gedichtjes,baby youtube,baby 24 weken,baby in een droomritme,baby checklist,baby 8 maanden eten,baby 7 maanden eten,baby 4 maanden eten,baby 9 maanden eten,baby paspoort,
baby vaak de hik,baby 22 weken, baby 21 weken,baby waterpokken,baby 23 weken,baby 26 weken,baby 4 maanden voeding,baby 4 maanden slapen,
baby 8 maanden slapen,baby 30 weken,baby 6 maanden koorts,baby 5 maanden slapen,baby 4 maanden verkouden,baby nieuws,baby 6 maanden brood,baby 32 weken,baby 9 maanden slapen,baby 7 maanden slapen,baby 5 maanden koorts,baby 34 weken,baby 8 maanden voeding,baby 5 maanden voeding,babyuitzetlijst hema,baby in vliegtuig,baby 5 maanden hoesten,baby 4 5 maand,baby 7 maanden wil niet slapen,baby 9 weken slapen,baby 8 maanden slaapt slecht,baby 8 pond,baby 4 maanden tandjes,baby 7 weken slapen,baby you got this,baby 7 maanden yoghurt,baby 9 maanden overgeven,baby uitslag nek,baby 5 dagen oud,baby 6 maanden slaapt veel,baby 5 maanden onrustig,baby 0 tot 3 maanden,baby xylometazoline,baby 0-1 jaar,