Kraamverzorgende

Op welke manieren kun je bevallen.

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden. Ik zal een aantal mogelijkheden uitschrijven om een beeld te creëren. Bedenk je goed. Doe waar jij je goed bij voelt. Overleg met je verloskundige of je planning past bij eventuele bijkomstige problemen.

Op een natuurlijke manier bevallen

De weeën beginnen vanzelf (Echt, ondanks dat je je afvraagt of het al begonnen is).

Je kindje wordt dan zonder medisch ingrijpen geboren. Ook kan de bevalling kan thuis plaatsvinden, in het ziekenhuis of in een kraamzorghotel.

Voor je bevalling is het aan te raden om bij je verzekering te informeren of een ziekenhuisbevalling in je vergoedingenpakket zit. Bij het kraamhotel geldt er ook een eigen kostenplaatje. Onder dit vergoedingenoverzicht kun je kijken of het kraamhotel in jou pakket zit.

Op een kunstmatige manier bevallen

Bij een kunstmatige manier van bevallen is een noodzakelijk. Daarbij zijn diverse mogelijkheden mogelijk. Een tangverlossing, vacuümverlossing ,keizersnede of een pijnbestrijdingsmiddel die de verloskundige niet mag toepassen. Dit wordt in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog en eventueel een verpleegkundige uitgevoerd.Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: