Uncategorized

Auw wat doet het me pijn…

Februari 2017 startte ik met hardlopen. Het ging goed… zo goed zelfs dat ik op 21 mei 2017 mijn eerste halve marathon liep in 2.07! Maar auw wat doe het me pijn..

Ik wilde door, door voor de hele marathon.. maar natuurlijk wel die ene in mijn stad! De Rotterdam marathon op 8 april 2018! Mijn loopjes gingen goed, sportschool bezoeken gingen ook goed.. tot aan oktober.. een blessure die ik voelde opkomen na zo’n 8 km was de druppel.. daarnaast had ik een aantal tegenslagen gehad en kon mijn heil weer vinden in een sigaretje.. (oei wat voelt dit als met de billen blooooot!) ik startte weer met roken en liep direct geen meter meer hard. Mijn voet herstelde en ik kon alsnog lopen.. de halve marathon in 020… ik baalde, had door me bagger conditie (inmiddels natuurlijk flink aan het paffen) weinig zin gehad om te trainen en liep de halve in 2.27.

Ik besef me dat voor vele dit echt nog een mega prestatie is hoor!!

Ik november kreeg ik een (relatief!) klein auto ongeluk op de A4. Mijn auto leek op het eerste oog geen schade te hebben en de dikke mercedes had een mega schade. Ik (zo lief als ik ben) dacht dus, die man heeft al genoeg problemen, ik heb niks.. laat het maar..

Helaas, niets bleek minder waar, ik reed direct door naar de ehbo, zonder gegevens van mijn achterop tikker en belandde op de bank met zware pijnstilling, maagbeschermers en spierverslappers… een maand, niet kunnen werken, fysio bezoekjes waagde ik het erop om mijn hardloopschoenen weer aan te trekken maar mijn rug werkte nog niet mee.. ik zag mijn marathon druk aankomen.. ik kon het heus in 4-5 maanden, maar dan moest ik per direct stoppen met roken en de oefeningen om mijn rug soepel te houden, blijven doen…

Met oud en nieuw stopte ik met roken en besloot ik er weer voor te gaan.. als k mijn conditie weer terug had dan kwam het lichamelijk ook wel goed vond ik. Ik startte dan ook weer vol goede moed aan het lopen en liep na 2 weken weer een 10 net onder het uur! Rete trots!! Maar die rug, die werd echt niet beter..

De marathon druk kwam weer opzetten en ik wilde dit zo graag! Weliswaar niet geheel voor mijzelf.. maar hoe dan ook, ik wil dit..

Weer volgen tegenslagen, relatie, contract wordt niet verlengt.. ik grijp toch weer naar mijn sigaretje..

Nou, dan maar rokend die marathon volbrengen.. neem ik me voor…

Trainen lukt me niet.. mentaal een aanslag gehad en ik merk dat ik de druk om 8 april te presteren niet meer aan kan.. ik besluit 1,5-2 weken geleden dat ik Rotterdam niet ‘gaat lopen te lopen’..

Sinds die beslissing, knaagt het nog wel.. maar ik kan het niet..

Vandaag is het 8 april, alle RMD vrienden lopen (as we speak) het startvak in.. over een aantal minuten gaan ze van start!!

Echt ongelofelijk veel succes lieverd!! Ik hoop dat jullie hem uitlopen! En als je de laatste bent, heb je een spectaculaire finish!

Groetjes vanuit Noord Holland! Een heerlijke camping met mooi weer. Ik volg jullie stuk voor stuk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: